Velg riktig strategi når du spiller rulett

Mange tenker på casinospill som hundre prosent tilfeldige, og på et vis er dette riktig. Hvilke kort, tall eller verdier man får utdelt vil være tilfeldig hver gang, men hvordan man setter innsatsen sin er også viktig for vinnersjansene.

Risiko og sannsynlighet

Rulett er et relativt enkelt spill å forstå. En kule spinnes over et hjul med tall i grønt, sort og rødt fra 0 (eller 00) til 36, og der kulen stopper har man vinnertall og -farge. Mange tenker nok at her er det ekstremt liten sjanse for å tippe riktig tall, men det er ikke slik at man må tippe på enkelttall. Hvordan man velger å tippe her er avhengig av hvordan man setter risiko opp mot sannsynlighet. Velger man å tippe på enkelttall er sjansen selvsagt svært lav for at man tipper riktig, men så får man til gjengjeld en stor gevinst om man vinner. Med den ene halvparten av tallene i rødt, og den andre halvparten i sort, og kun 0 i grønt, har man en mye større sjanse for å tippe riktig farge, men gevinstene er da mindre.

Innsatsalternativer

I tillegg til å satse på farge eller enkelttall, kan man i rulett også satse på tallkombinasjoner. Her kan man velge seg ut rekker og kolonner på bordet, eller man kan velge å tippe på par- eller oddetall. Igjen vil det alltid være slik at jo lavere sannsynligheten er for å tippe riktig, jo høyere blir gevinstene.

Smart innsats

Akkurat hvordan man bør satse er avhengig av hvor stor risiko man ønsker å ta. Det lønner seg sjelden å tippe på kombinasjoner med 0, da er det smartere å gå for mer åpne tallkombinasjoner. Jo mer spesifikt man satser, jo mer spennende vil det kanskje også bli, så her bør man virkelig føle på hvor mye man ønsker at hjerterytmen skal stige.