Spillmusikkens rolle

De første hjemmedatamaskinene kunne bare lage enkelte blippelyder, derfor var spillmusikken svært begrenset. Det var først da Commodore 64 kom på markedet at det skjedde noe. Commodore 64 var den første hjemmedatamaskinen som kunne spille musikk, og spillene til denne maskinen bød derfor på en helt ny spillopplevelse. Når man tenker på hvor enkelt maskinens lydkort faktisk var, er det imponerende at musikken kunne være så god. Det har skjedd en enorm utvikling siden Commodore 64 dukket opp. Dagens datamaskiner kan spille svært avansert musikk, og musikken har blitt veldig viktig for alle typer spill. Musikken skaper stemningen i spillet, og øker spillopplevelsen. Det er ikke alltid spillerne legger merke til musikken, men noen ganger er musikken så bra at spillerne stopper opp for å lytte på den.

Moderne spillmusikk

Utviklerne av spilleautomater legger også stor vekt på musikken. Musikken skal både sette stemningen, og den skal passe til spillets tema. Videospillmaskinen Sopranos, som blant annet kan spilles hos Betsafe. Spillet gjenskaper stemningen og atmosfæren fra den populære TV-serien, og musikken er den viktigste faktoren for å gjenskape atmosfæren.

Liste over Commodore 64-spill med god musikk

Til tross for de moderne spillene, har de gamle Commodore 64 spillene fått en renessanse, og det er laget flere lister over hvilke Commodore 64 spill som hadde den beste musikken på Youtube. Hvilket spill som havner på topp på hver liste, avhenger selvsagt av smaken til den som har laget listen, men et spill som ofte nevnes, er Last Ninja.

Musikk på konsollspill

Spillserien Final Fantasy har blitt kjent for god musikk. Mange framhever spesielt Final Fantasy 7 når de skal gi et eksempel på god spillmusikk. Hvilken musikk man liker, avhenger selvsagt av personlig musikksmak, men enkelte spill trekkes fram oftere enn andre når det snakkes om god filmmusikk. Megaman og Megaman 2, Dreamfall, Halo, Mass Effect og Dead Space er blant spillene som har blitt kjent for god musikk.